Kroppens behov er unik å det forstår vi veldig godt fordi vi har ervervet over 30 år med klinisk erfaring. Med over 20 000 pasienter de siste 30 årene har vi en erfaring og kunnskapsbase som er helt unik. Denne unike kunnskapen og erfaringen ligger til grunn for vår produktutvikling og våre behandlingsmetoder.

Produktene våre er utviklet etter flere tiår med erfaring og forskning, for å matche dine unike behov. Alle våre formuleringer er laget av våre eksperter ved å bruke de absolutt reneste og unike Ayurvediske ingredienser som finnes på vår jord. Det er slik vi tilbyr deg den beste Chikitsa (De mest effektive produktene i kombinasjon med den aller beste rådgivingen).

Som svært så
erfarene Naturopatiske Doctorer forstår vi at Ayurvediske urtemedisiner alene ikke kan hjelpe deg med å løse alle helseutfordringene dine. Du trenger riktig Ahaar (diett) og Vihaar (livsstil) for å opprettholde god helse. Sammen med vår beste Chikitsa oppfordrer vi deg til å følge våre Ahaar & Vihaar-anbefalinger også.

Om våre produkter

Ingrediensenes opprinnelse:

Produktsortimentet er utviklet av unike urter av superior kvalitet, de er 100 % viltvoksende i skogene i Himalaya og i ulike deler av verden. Noen av urtene er svært sjeldne å finne, de er vanskelig å identifisere og er vanskelig å dyrke i større mengder. Urtene håndplukkes på riktig tid i modningsprosessen, noe som spiller en viktig rolle for hvordan de virker som medisin. Urtene plukkes fra skogene der de er beskyttet mot alle typer plantevernmidler, kjemikalier og forurensning, og det tas hensyn til blomstringsperioden for hver enkelt urt. Noen av urtene importeres fra ulike deler av verden av hensyn til de spesielle egenskapene disse urtene har i den aktuelle regionen.

Indisk ayurveda:

De indiske Ayurvediske skriftene, som er mer enn 6000 år gamle, inneholder omfattende kunnskap om urter og bruken av dem ved ulike helseproblemer. Den delen av planten som skal brukes til et spesifikt produkt, krever god kunnskap om hele planten - rot, skudd, blomst, blader, knoller, jordstengler - hver del har sine egne spesialiteter og spiller ulike roller for menneskers helse. De eldgamle Ayurvediske skriftene spiller en viktig rolle når det gjelder å velge en bestemt del av planten for et bestemt helseproblem. I tillegg til de dyrkede urtene er det visse gamle oppskrifter og behandlingsmetoder som følges nøye for å oppnå best mulig kvalitet og høy effektivitet i hvert produkt.

Bearbeiding av urter:

De nøye plukkede urtene tas imot på produksjonsstedet vårt og rengjøres med rent rennende vann for å fjerne eventuell forurensning under transporten. Etter en god og grundig vasking skilles plantedelene fra hverandre som planterot, stengel, blomster, frø, blader og frukt. Urtene tørkes kun i sollys for å bevare de medisinske egenskapene. Hver unike kombinasjon vil nå bli tilberedt etter å ha anerkjent bruken av en bestemt del av planten i et bestemt produkt. Til oljefremstilling utvinnes kaldpresset olje fra frøene og blomsten, som er rik på medisinske egenskaper. Ekstrakter av urtene behandles svært så nøye for å bevare den helbredende verdien.

Hvorfor er blandingene så spesielle og kraftfulle?

I vår tid er menneskeheten dessverre blitt "avhengig" av moderne medisiner for både relativt ufarlige helseproblemer og for mer alvorlige helseproblemer. Folk har mistet bevisstheten om egen helse og grunnleggende kunnskap om hvordan de kan ta vare på den, og lar seg styre av moderne medisiner og deres umiddelbare, midlertidige effekter. Langvarig bruk av moderne medisiner kan gi midlertidig lindring, men fører også svært så ofte til til en rekke nye symptomer og bivirkninger som ytterligere forverrer pasientens tilstand med nye helseproblemer.

Ayurveda jobber med de grunnleggende årsakene til enhver sykdom og ikke bare på symptomene som er lagt merke til. Bruk av Ayurvedisk medisin gir ingen bivirkninger for pasientene, men fokuserer på å veilede pasientene til selvhjelp slik at de kan komme seg fra sykdom og helseplager med kosthold og livsstilsstyring. Noen av problemene som kvalme, angst, høyt blodtrykk, dårlig fordøyelse, smerter i brystet, leddsmerter, mangel på seksuell lyst er i mange tilfeller på grunn av bivirkningene av "moderne" medikamenter. Bivirkninger har veldig lite fokus i dagens samfunn å kyttes sjeldent til pasienters helseplager.

Hva er AYUSH-sertifisert?

AYUSH står for Ayurveda, yoga og Naturopati, Unani, Siddha og Homeopati. Dette er tradisjonelle indiske eller sør-asiatiske medisinske systemer. AYUSH Mark-sertifiseringsordningen har vært underlagt Quality Council of India eller QCI siden 2009. Å bli sertifisert av QCI innebærer at produktet oppfyller retningslinjene og kravene i T-schedule of Drugs and Cosmetic Rules, 1945. Hvis en organisasjon handler med produkter relatert til Ayurveda, Unani og andre tradisjonelle medisinske systemer, er det obligatorisk å ha AYUSH-sertifikatet.